FOKUS

Her på Fokus Restaurant setter vi stor pris (FOKUS) på våre gjester, råvarer og miljø. 

Vi vil prøve og bruke så mye lokale og kortreiste råvarer som mulig med hensyn til sesong og tilgenglighet. Vi jobber sammen med lokale bønder og produsenter slik at våre gjester kan få det beste fra nærområde. 

For å kunne utnytte sesongen og råvarer best mulig bytter vi menyen ganske ofte og uregelmessig slik at vi kan garantere et sundt utvalg på menyen hele året. 

Et utrykk vi liker å bruke før man spiser er "vel bekomme" og det betyr jo "å gjøre deg vel". Derfor vil vi gjerne fokusere på at maten hos oss er næringsrik, at det er et godt utvalg grønnsaker og protein som smaker godt og som ikke legger seg så tungt i magen. Slik at det faktisk gjør deg vel. 

Vi gleder oss til å hilse på dere på Fokus Restaurant. Velkommen.

Monethuset

Den verneverdige bygningen Monet huset ble bygget i 1894, og er et kjent landemerke i Sandvika. 
I 1895 kom Claude Monet til Norge, og bosatte seg i Sandvika. Blant de mest kjente motivene av ham finner vi Løkke bro, på denne tiden beliggende ved siden av Monet huset. Senere ble broen flyttet lengre opp i elven.
Huset ved elvebredden står der den dag i dag, som da Monet malte sitt motiv. Ulike versjoner av Løkke bro finner man i flere gallerier både i Europa og Amerika. Ett av motivene fra 1895, malt med olje på lerret, er å finne på Nasjonalgalleriets samlinger i Oslo. 

Auksjonarius Løchen kjøpte huset, og startet postkontor i 1. etasje. Hans svigerdatter Carla Løchen (født Svane) var bestyrer av dette til 1900.
I 1977 kjøpte Bærum Kommune huset, og 1978 ble det bofestet til eiere av Bærum Blomst. I 2004 kjøpte familien Moezzi huset, di har gjort omfattende rehabilitering på huset og satt det i topp stand.
Huset ble i 2010 godkjent til restaurant drift, og i 2011 fikk Monet huset tildelt det kulturhistoriske blå skiltet av Bærum kommune og Sandvika vel, som beskriver husets historie.