23. Mai 2019

Winemakers Dinner med Rappenhof fra Tyskland

Vi inviterer til en helkveld med fantastisk tysk vin og Weingut Rappenhof fra Alsheim som ligger i Rheinhessen i Tyskland.
Vin produksjonen bygger på en 400 år lang tradisjon som nå er på sin 13. Generasjon.
Navnet Rappenhof "Black Horse Estate" kommer opprinnelig fra den tiden hvor nåværende eier sin oldefar, som elsket å kjøre gjennom Rheinhessen vingårdene i en vogn trukket av sorte hester, drev gården.

Den dag i dag er det Klaus Muth som driver eiendommen sammen med sin kone Karin og datter Elisabeth.
Elisabeth er den av dem som tar turen til oss i Norge for å la dere smake nydelige viner fra gården.
Vi har nøye plukket ut viner til middagen som holdes i Fokus Restaurant den 22.Juni.2019. Klokken 18.00.

Velkommen til en hyggelig kveld hos Fokus Restaurant.

Kjøp billett!

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.


Kjøp billett!

05. Mai 2019

Meny og åpningstider 17. Mai

Da kommer snart det viktigste dagen i året, og vi gleder oss og ønsker alle velkommen som har lyst å spise hos oss.
Vi åpner restauranten kl. 13:00 og stenger kl. 21:00.
Hjertelig velkommen.

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.

02. Mai 2019

Vernissasje middag 3. Mai 2019 er avlyst

På grunnen av manglende reservasjoner måtte vi dessverre avlyse den 3-retters middag.
Vernissasjen selv holder vi fortsatt fra klokken 18:00 til 19:00.
Kunstner Catherine Lyche kommer å være til stede for å svare på spørsmål.
Hjertelig velkommen.

10. April 2019

Vernissasje middag med Cathrine Lyche, Fredag 03.Mai

Vi har den ære å få lov til og huse kunsten til Cathrine Lyche fra og med den 3. Mai. I den anledning ønsker vi å holde vernissasje med middag.
Litt om Cathrine Lyche. Hun ble født i Oslo i 1966. Oppvokst i Bærum, og bor nå i Asker. Utdannet sivilingeniør innen bygg- og miljøteknikk. Bildene males ofte i såkalt vått-i vått-teknikk, og gjerne med sterke farger. Mye av inspirasjonen hentes fra naturen; særlig fjell, skog og sjø. Hun har en liten overraskelse på lur som vi er veldig begeistret over. Vi gleder oss. Vi starter det hele klokken 18:00 og serverer noe i glasset. Klokken 19:00 fortsetter vi med lukket arrangement med 3 retters middag med eller uten vinpakke.

Kjøp billett!

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.


Kjøp billett!

18. Februar 2019

Piemonte middag Fredag 22. Mars 2019

Vi ringer våren inn med mat og vin.
Elisa kommer til Norge og tar med seg sommer, sol og smaker fra en annen verden. Nærmere den italienske verden.

Vi skal bli kjent med Dogliotti fra Castagnole delle Lanze med tradisjon helt fra 1870, og RIZIERI fra Diano D’Alba, Sori Del Ricchino med sin noe kortere historie men med like mye entusiasme og lidenskap.
Di startet i 2009 og har skapt seg ett navn på kort tid.

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.

3. Februar 2019

Lørdag 9. Februar kl. 10.30 til 14.00. Matprat hos Gutta fra Havet

Hver måned arrangerer Gutta fra Havet en Matprat hvor kundene kan få møte kokker og andre matmennesker til en samtale om råvarer og tilberedning.
Kom innom for tips og smaksprøver.
Torsten tilbyr smaksprøver på en av sine retter og har bred erfaring med mat i verdensklasse.
Kom innom for å få vite mer om de små triksene som gjør fisken til et gourmetmåltid.

Se også på Facebook.

21. November 2018

Give Back Friday 23. November 2018

Fredag 23. November (Black Friday) gir vi 10% av vår dagsomsetning til en god sak.
Vi har bestemt oss for å støtte Norges Fibromyalgi Forbund (NFF). Forsknings avdelingen.

Her er lenke til deres hjemmeside hvor man har muligheten til å lese mer om sykdommen og deres arbeid.

norges fibromyalgi forbund

27. September 2018

Nyhetsbrev - Winemakers Dinner, Høstferie, Julebord, 1års jubileum

Nyhetsbrev 24. September 2018

Innehold: Winemakers Dinner, Høstferien, Julebord, 1års jubileum


Winemakers Dinner Lørdag 13. Oktober


Hei
På Lørdag 13. Oktober 2018 inviterer vi til en ny Winemakers dinner med vin fra Pennesi, norske vinkjellere.

Pennesi “Cantine Norvegesi” holder til i Norge, mer nøyaktig i Moss i Østfold. Druene kommer fra det berømte området Teverina i Italia. Her er det perfekte forhold for drueproduksjon og den høye kvaliteten på druene gir grunnlag for å lage høykvalitets DOC-viner som er blant Italias mest prestisjetunge.
Men resten skal han fortelle selv.

Vi gleder oss veldig til å ha en norsk vinprodusent som gjest i restauranten.
Biletten inneholder en 4-retters meny med tilhørende viner og avslutter med en god kopp kaffe for de som vil.

Pris er 950,- kr per person.

Program begynner kl. 19.00.

Hjertelig hilsen
Alva K. Hasson og Torsten Rachlok


VELKOMMEN!

Oktober
13

Winemakers Dinner


taskekrabbe, eple, purreløk, østersmayo

Grechetto

*****
breiflabb, persillerot, rosmarin, rødvinssaus

Montepulciano

*****
ullgris ytrefilet, surkål, bacon, jordskokk, karvesaus

Merlot i Eikefat

*****
Ost, Syltetøy, Fruktbrød

Merlot - Viking

Høstferie


Vi holder stengt fra 1. oktober frem til den 5. oktober.
Velkommen tilbake lørdag 6.oktober.

Julebord


Hvis du eller jobben planlegger julebord, så har vi ledige plasser. Selskaper har mulighet å bestille ribbe og pinnekjøtt. På a la carte kommer vi bare å tilby ribbe.
Vi har lært litt fra det første året og håper å levere en bedre opplevelse dette året.

Fokus 1.års jubileum


Etter et års drift av Fokus Restaurant i Sandvika ser det ut som at vi er på riktig vei.
Vi er veldig takknemlige for alle som har funnet veien til oss og ikke minst all den gode omtalen vi har fått. Det er også kjempe hyggelig at vi har så mange som kommer igjen og igjen. Tusen hjertelig takk.

Når vi ser fremover vet vi at vår største utfordring er ventetiden. Vi prøver å forbedre oss her og ser nå etter en ny service ansatt som kan øke service kvalitet i restauranten.
I kjøkkenet er det litt mer komplisert siden det der behøves større investeringer for å tilpasse og øke kapasiteten til kjøkkenet. Men vi prøver å finne en midlertidlig løsning til det.
Vi er kjempe lykkelige over at vi har blitt tatt så godt imot i Sandvika, og håper å kunne fortsette driften av Fokus Restaurant i Monethuset i flere år fremover.

Takk igjen

Vennlig hilsen Team Fokus
Alva og Torsten

VELKOMMEN TIL OSS

23. August 2018

Elvelangs

Vi tilby i tillegg til vanlig a la carte en set 5-retters meny. Hvis ønskelig med vinpakke.

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.

2. August 2018

Ny Meny

Etter ferie er vi nå tilbake med ny meny og ny energi. :-)

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.

6. Juli 2018

Stengt Dag

På grunnen av privat flytting må vi dessverre holder stengt 31. Juli 2018

25. Mai 2018

Winemakers dinner

På Fredag 8. Juni 2018 inviterer vi til Winemakers dinner med help og vin fra Fattoria Fibbiano og Miranda's.
Fattoria Fibbiano kommer fra Terricciola som ligger på veien som går fra Pisa til Volterra i det grønne hjertet av Tuscany, klassifisert som "vin byen" (city of wine).

Det er en store ære å ha Nicola på besøk for å presentere et utvalg av vinene hans.
Menypris inneholder en 4-retters meny med tilhørende viner pluss en rosévin til velkomstdrikk.

Velkommen til oss.

Your browser does not support pdfs, click here to download the file.

22. Mai 2018

Ny meny

Da har vi byttet meny igjen. Ta en titt. Kom gjerne inn å smake på den.
På uteservering er det mulig å få alle rettene (fisk og kjøtt)servert med bare en salat hvis ønskelig.

15. Mai 2018

Uteservering

På soldager i sommerhalvåret åpner vi Sandvikas koseligste uteservering kl. 13:00.

7. Mai 2018

17. Mai

Åpningstidene 17. Mai er kl. 12:00 til kl. 21:00.

1. Mai 2018

Åpningstider i mai og i fellesferien

Åpningstider i mai. Første pinsedag 20. Mai og andre pinsedag 21. Mai holder vi stengt.

Fellesferien: vi holder stengt fra og med 9. Juli til og med 24. Juli

21. April 2018

Utstilling til Guro Øvrum

Nyhetsbrev April 2018


Vernissasje med Social Eating på Fokus Restaurant


Hi
Lørdag 21. april inviterer vi til vernissasje for billedkunstneren Guro Øvrum som stiller ut bildene sine i restauranten vår.

Til denne anledningen inviterer vi til en hyggelig kveld sammen med kunstneren - til en lekker 3-retters meny (kr. 500), eventuelt med tilhørende vinmeny - og da blir prisen kr. 860.

Program for kvelden:
17:30 Musserende vin serveres
18:00 Offisiell åpning v/ Rolf Erik Aas, graffikkansvarlig ved Bærum Kunstforening
18.30 Servering av 3-retters middag der vi sitter sammen ved langbord. Vi har hele kvelden til disposisjon.

Utstillingen vil stå i 3 måneder
Hjertelig hilsen

Alva K. Hasson og Torsten Rachlok

Blekksprutsalat, Chorizo, Potet, Egg, Sort Hvitløk
*****
Stekt Okse Mørbrad, Potetmos, Pepperrot, Grønnsaker, Trøffelsaus
*****
Banan, Sjokolade, Valnøtter, Mango



April
21

Vernissasje med Social Eating på Fokus Restaurant


Blekksprutsalat, Chorizo, Potet, Egg, Sort Hvitløk
*****
Stekt Okse Mørbrad, Potetmos, Pepperrot, Grønnsaker, Trøffelsaus
*****
Banan, Sjokolade, Valnøtter, Mango